Over ons

Company history and team introduction

Over Belichaming Fysiotherapie

De praktijk staat sinds 20 mei 2004 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24362394 en btwnummer NL180968373B01.

Marjoleins masterthesis (manueel therapie) ging over het onderwerp embodiment. Zij raakte geïnspireerd door dit concept. Gelukkig hebben we hier ook een mooie Nederlandse term voor: belichaming. Als je googled naar de betekenis van belichaming kom je uit op: concreet voorstellen, manifesteren, vorm aan iets geven, verpersoonlijken. Door Maurice Merleau-Ponty en de fenomenologie heb ik een andere betekenis van belichaming leren kennen, namelijk als volgt. Je beleeft de wereld met je lichaam. Door je lichaam kun je bewegen, voelen, ervaren en zijn. Als het goed gaat, ervaar je daarbij amper je lichaam zelf. Maar zeker als je pijn voelt, dan is je lichaam aanwezig en ben je bewust van zijn kwetsbaarheid. Soms wordt jouw lichaam dan ineens het lichaam (of de rug, de nek), als iets buiten jezelf.

belichaminglogozondertekst

Een inspirerende definitie van gezondheid waaruit Belichaming werkt:
Gezondheid is niet een toestand dat iemand van binnen voelt.
In tegendeel, het is een toestand van er zijn,
van in de wereld zijn, van samen zijn met anderen,
van ingenomen zijn met een actieve en waardevolle verbintenis
met de dingen die er toe doen in het leven.
Het is het ritme van het leven,
een permanent proces waarin het evenwicht zich steeds opnieuw herstelt.
(vrij vertaalt naar tekst van filosoof Hans-Georg Gadamer)

MarjoleinMetz2018

Chuck Wood

Eigenaar, fysiotherapeut, manueel therapeut

Marjolein stopte in 2001 haar studie journalistiek door medische omstandigheden. Ze stond stil bij de betekenis van gezondheid. Wat is gezondheid? Waarom wordt iemand ziek? Wat doet dat met een persoon? Wat kan ik daarmee? Vanaf het moment dat zij de antwoorden begon te vinden, wil zij anderen hierbij helpen. En daarbij raakt zij nooit uitgeleerd.

Marjolein eigenwijs, betrouwbaar, gevoelig, leergierig, doorzettend, analyserend en creatief. Lichaam en geest zijn één geheel dus voor haar onafscheidelijk. Als therapeut kijkt zij graag verder dan wat voor de hand ligt.

Op maandag en donderdag, onder schooltijden, kun je een afspraak maken bij Marjolein. Ook bij complexere problemen zoals duizeligheid en hand- en voetproblemen kun je bij haar terecht.

jorjen

Sarah Pine

Fysiotherapeut

Jorjen Neumann werkt sinds juni 2019 bij Belichaming Fysiotherapie. Van jongs af aan heeft hij interesse in sport en bewegen. In zijn vrije tijd gaat hij graag hardlopen, tennissen, schaatsen, snowboarden of surfen. Ook helpt hij graag mensen en hij vindt het waardevol om echt iets voor iemand te kunnen betekenen. Door te kiezen voor fysiotherapie combineerde hij deze twee interesses, door mensen te helpen met bewegen.

"Als je ziek bent of een blessure hebt opgelopen weet ik hoe frustrerend het is als heel 'gewone' dingen, zoals je arm boven schouderhoogte heffen of traplopen, ineens niet meer vanzelf gaan. Daarom heb ik ervoor gekozen te leren hoe ik deze mensen een duwtje in de goede richting kan geven."

Jorjen werkt ook met de McKenzie methode, een andere kijk van bewegen, met name gericht op nek- en rugklachten. Daarnaast volgt hij ook curssen om continue te blijven bijleren en zoveel mogelijk mensen te helpen met het reduceren of oplossen van hun klachten.

Op (maandag), woensdag en zaterdag kun je een afspraak maken bij Jorjen. Hij behandelt ook aan huis ( op verwijzing van huisarts).

Ready to get started?